Quantcast
Channel: fashion –גיקטיים
Viewing all articles
Browse latest Browse all 34

גיוס: TRENCH הישראלית מגייסת חצי מיליון דולר, תמצא לכם מה ללבוש

$
0
0
צילום: דבורה אורבך
מקור: Trench

מקור: Trench

חברת הסטארטאפ הישראלית TRENCH, המפתחת אפליקציה שמעניקה לחובבי אופנה גישה לארון בגדים אינסופי, הודיעה היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס סיד בסך חצי מיליון דולר, במטרה להציג פלטפורמה של כלכלה שיתופית לחובבות אופנה מכל העולם. המימון הנוכחי הגיע מהמשקיעים מירי ורביב צולר (מנכ״ל ביטוח ישיר) וליאור רייטבלט (יו״ר סופר פארם). בעזרת האפליקציה, נשים יכולות לשדרג באופן רציף ובחינם את ההיצע בארון הבגדים שלהן, תוך כדי בניית קהילת פאשניסטות מרחבי העולם שיכולות לחבור האחת לשנייה. הייחוד של הפלפטורמה בא לידי ביטוי בכך שעל מנת לרכוש פריטים חדשים, על המשתמשות להיפרד מפרטי לבוש שלהן, בתמורה למטבע וירטואלי, המשתמש לרכישת בגדים ואקססוריז ממשתמשות אחרות.

כרטיס כניסה לארונות מסביב לעולם

לאחר פיילוט של חצי שנה באזור תל אביב, במהלכו נרשמו לפלטפורמה למעלה מ-1,000 משתמשות, נערכת החברה לקראת התרחבות למדינות נוספות. הסכום שגויס יופנה לטובת שדרוג מקיף של הפלטורמה (שנראית מאוד פרימטיבית) כמו גם כניסה לשווקים נוספים מחוץ לישראל. במסגרת הפיילוט עלה כי נשים שהו בממוצע כחצי שעה ביום בפלטפורמה, וביצעו לפחות 2 עסקאות של החלפת בגדים בחודש.

מאפיין מרכזי של הפלטפורמה הוא העובדה שהיא סובבת סביב המשתמשות עצמן, ולא סביב הפריטים המוצעים. הסיבה לכך היא מכיוון וחובבות אופנה לרוב קונות בהתאם לסטייל אותו הן אוהבות ועמו הן מזדהות, ולא מחפשות פריט ספציפי, אלא ״מה שבא ברוך הבא״, ואם פריט מסוים ימצא חן בעיניי, אז זה לא באמת משנה אם אני צריכה כזה עכשיו או לא. הפתרון של TRENCH נועד להשתלב באופי הצרכני הזה, משום שהוא מאפשר למשתמשות "להיכנס" לארונות של נשים שסגנונן הייחודי מוצא חן בעיניהן. החלפת הפריטים מתבצעת באופן פיזי או דרך משלוח בדואר. בנוסף, קיימים מספר מוקדי איסוף בתל אביב, בשיתוף פעולה עם מספר עסקים מתחום האופנה והקוסמטיקה.

TRENCH הוקמה על ידי עדי שמש ב-2015, מייסדת יחידה וללא רקע טכנולוגי ופועלת ממתחם WMN בנמל תל אביב. ״בעוד שיש הרואים בעובדה זו כחיסרון, בחרתי לעבוד עם המשקיעים שהאמינו בי, ברעיון וביתרונות שיש לחברה המובלת על-ידי אדם אחד נחוש עם חזון ברור, ומבינים ש-TRENCH עונה על צורך אמיתי של נשים מכל העולם. מחקרים מראים כי בני דור ה-Millennials מעדיפים פתרון המספק גישה למגוון פריטים יותר מאשר בעלות על פריט, תפיסה שתואמת את הגידול המשמעותי בפלטפורמות השונות לכלכלה-שיתופית, כגון Uber ו-AirBnB. במהלך הפיילוט, גילינו כי מעבר למתן פתרון אמיתי לצורך של נשים להתחדש בבגדים באופן שוטף לחלוטין ומבלי לפתוח את הארנק, למעשה השפענו על הדרך בה הן צורכות פריטי אופנה גם בחנויות פיזיות ובקניות באינטרנט. כשמשתמשת TRENCH רוכשת פריט לבוש חדש, הוא כבר לא רק משהו שיישאר בארון, אלא הוא הופך חוליה ראשונה בשרשרת של אינספור פריטים נוספים אותם תוכל להשיג דרך הפלטפורמה.

במה בעצם הפתרון שלכם שונה מפלטפורמות להחלפת בגדים בשוק? ״השוני הוא למעשה בבעיה שאנחנו פותרים לעומת פלטפורמות אחרות להחלפת בגדים. הפתרון הוא פועל יוצא מכך. TRENCH פותרת את הרצון המתמיד בהתחדשות; בצורך בבגדים חדשים בארון שעוד לא ראו אותנו בהם, שעוד לא התרגלנו אליהם ומציעה לראשונה פתרון שמאפשר לעשות זאת מבלי להוציא כסף נוסף.​היא הופכת פריט לבוש למשהו נזיל לחלוטין שמאוד קל לשדרג לאחד אחר. ​ה​מטרה​ היא​ לשדרג ולהרחיב את המלתחה​, ​לא ​״להציל״ חזרה חלק מהכסף שהוצא על בגדים. ​​במהלך הפיילוט​ למשל​, גילינו שהשימוש בפלפורמה משפיע גם על אופי הצריכה מחוצה לה, משום שכל פריט חדש שמישהי רוכשת בחנות או באינטרנט הופך לחוליה ראשונה בשרשרת של אינספור אפשרויות סטייל", אמרה לגיקטיים שמש.

האם הייחוד העיקרי הוא העובדה שההחלפה מבוססת על כסף ווירטואלי ולא אמיתי? ״המטבע הוירטואלי כמובן מהווה מרכיב חשוב מאוד בכך, אבל הוא לא היחיד. היהלומים למעשה מכילים את כל היתרונות שיש בכסף: קביעת ערכים שונים לדברים, מסחר עם יותר אנשים ולא החלפה של אחד על אחד, את היכולת לחסוך למשהו גדול, ומבלי החסרון, שהוא בעצם העובדה שצריך להוציא כסף כדי להתחדש.
המטבע גם מאפשר לשמר את הערך של הבגד שקנינו, מבלי שישחק, לעומת פלטפורמות של מכירה בכסף למשל, כיוון שהוא נועד למסחר באותו סוג הסחורה. למשל, כשאת מוכרת חולצה של ׳טופ שופ׳ ב-TRENCH, תוכלי לקנות את אותה החולצה בעתיד באותו הסכום, בעוד שבפלטפורמות כספיות הערך שלך ישחק כיוון שתצטרכי למכור במחיר נמוך יותר ובגלל העמלות. קל יותר לחשוב על זה כעל פעולה של שדרוג, ולא על פעולות של קניה ומכירה.

ומה עם גברים חובבי אופנה? ״כרגע ​אנו פונים לקהל היעד הנשי, כיוון שזיהינו מההתחלה שאליו הקהילה צומחת באופן אורגני.אנו בהחלט לא פוסלים פתיחה בהמשך גם לגברים. סטייל הוא לא עניין מגדרי״.

יש פוטנציאל

אנו נמצאים בתקופה בה קניות דרך האינטרנט הפכו לברירת המחדל של לא מעט ישראלים, והודות לקבוצות בפייסבוק המורכבות מעשרות אלפי משתמשים, המודעות רק הולכת וגוברת. הרעיון של TRENCH הוא קצת אחר ולא ממש פונה לקהל היעד הספציפי הזה, מכמה סיבות: ראשית, הפריטים המוצעים הם לרוב משומשים. שנית, בכדי לקנות – את קודם כל צריכה לפרסם מוצר, מה שלא לכל אחת יש כוח, סבלנות או את הידע לעשות. יחד עם זאת, יש מקום לפלטפורמה שכזו מכיוון וכמו הקבוצות לשיתוף מציאות של פריטים שניתן לרכוש באינטרנט, כך גם קיימות קבוצה למסירת פריטים, או אתרים בסגנון ׳אגורה׳ או ׳פשפשוק׳ בהם מוצעים פריטים תמורת תשלום סמלי במיוחד. לכן, נראה כי המודל של הכלכלה השיתופית, האחרת, בה בנות יכולות להתחדש במלתחה חדשה לגמרי מבלי להוציא שקל או דולר אחד, הוא ללא ספק מתאים לסגנון הישראלי ולאופי של הדור הצעיר שקונה Instant Fashion, אופנה זמנית שתוך כמה חודשים גם ככה כבר לא תהיה רלוונטית.


כנס הסטארטאפים הגדול בישראל יערך השנה זו הפעם השמינית בהבימה, תל אביב. במסגרת האירוע, יערכו הרצאות ופאנלים בנושאים החמים ביותר בסצינת הסטארטאפים בארץ, יעלו לבמה מיטב היזמים והמשקיעים המובילים בישראל וכמובן, תחרות הסטארטאפים השנתית, ה-Startup Arena שבה יחשפו לראשונה 10 סטארטאפים צעירים ומבטיחים. לרכישת כרטיסים

Geektime conference

וידאו – The Trench Girls


Viewing all articles
Browse latest Browse all 34