![מקור: יח"צ](http://www.geektime.co.il/wp-content/uploads/2013/10/mimoona-fashion-1-s-225x135.jpg)
![מקור: יח"צ](http://www.geektime.co.il/wp-content/uploads/2013/10/logo500.png)
מקור: יח"צ
עולם האופנה נחשב לדינאמי, כזה המשתנה מספר פעמים לאורך השנה בהתאם לעונות המתחלפות והטרנדים החדשים הנכנסים והיוצאים מהשוק. לצערן של רשתות השיווק הגדולות, הן אמנם יכולות לנסות ולהכתיב את הטרנדים המעניינים, אך בסופו של דבר שיקול הרכישה נשאר בידיהם של הלקוחות בלבד. כתוצאה מכך רשתות גדולות כמו גם מעצבים קטנים עלולים להשאר עם יותר מידי סחורה ורווחים נמוכים למדיי, כאשר אלה עלולים להשפיע בצורה ישירה על המשך קיומו של המותג.
על מנת להפוך את עולם האופנה למעט יותר אינטרקטיבי עבור הרשתות, ולאפשר למעצבים להבין באיזה דגמים המשתמשים מעוניינים עוד לפני תהליך הייצור ההמוני, החליט הסטארטאפ הישראלי מימונה (Mimoona) להציע מוצר ייחודי לעולם האופנה, המיישם את מימון ההמונים על מנת לוודא איזה דגמים יצאו לייצור, ומה בדיוק הלקוחות רוצים לראות בתחום האופנה.
מכתיבים את האופנה
חברת הסטארטאפ מימונה החלה את דרכה כאתר לגיוס המונים הפונה לשוק הישראלי, במטרה לעזור ליזמים ובעלי רעיונות לפנות אל קהל היעד הפוטנציאלי ולבקש ממנו שיממן את התהליך. החברה ראתה כי אחת מהבעיות הגדולות ביותר של אותם יזמים ובעלי רעיונות הוא תהליך השיווק, כאשר חלק נרחב מהפרוייקטים אינם מצליחים הודות לשיווק בעייתי וחוסר מודעות מצד בעלי הפרוייקט.
בנוסף, בעלי האתר שמו לב כי 90 אחוזים מהמשתמשים שאכן משקיעים כספים בפרוייקט אחד אינם חוזרים פעם שניה או שלישית על מנת להשקיע את כספיהם שוב, והחברה החלה לחפש דרכים על מנת לעזור ליזמים בשיווק מצד אחד, ולהעלות את כמות המשקיעים החוזרים מצד שני.
כחלק מנסיונות החברה למצוא את הנוסחה להצלחה, החליטה לנסות ולהתרחב גם אל מעבר לים, למרות המתחרות הקיימות בשוק מימון ההמונים. במטרה לבדל את המוצר שלה מההמונים הקיימים בשוק, היא החליטה להתמקד בתחום האופנה ולפנות ישירות למעצבים ולמותגים, המחזיקים בידיהם את קהל הרוכשים הפוטנציאלי ויכולים לגרום להם להשקיע שוב ושוב בפרוייקטים שונים.
לאחר תקופה קצרה במיוחד גילתה מימונה כי בתחום האופנה הצורך למימון המונים ודעת הקהל חשובים ביותר, שכן מדובר בתחום המפיק בין 6 ל-20 קולקציות בכל שנה, במטרה "לנחש" מה יעדיפו הרוכשים ללבוש ומה ישאר מקופל על המדף עד מכירת החיסול הקרובה.
בשלב זה החליטה החברה להתאים את המוצר הקיים שלה, פרוייקטים למימון המונים אל עולם האופנה, עם התמקדות במעצבים קטנים ובינוניים, כאשר עודפי קולקציה או חוסר התאמה לעיצובים המבוקשים בשוק עלולים להוביל אותם לפשיטת רגל, שכן עובדים ועומלים על כל עיצוב ובגד בנפרד.
![מקור: יח"צ](http://www.geektime.co.il/wp-content/uploads/2013/10/mimoona-fashion-1.jpg)
מקור: יח"צ
אז מה היא מציעה?
הפלטפורמה המחודשת אותה מציעה החברה מאפשרת למעצבים להעלות סקיצה ראשונית של העיצובים, הצבעים והדוגמאות אותם שוקלים להכין, ולאפשר לקהל הלקוחות להחליט האם מעוניינים לרכוש את המוצר או לא. בפועל, מדובר על קונספט דומה לקמפיין מימון, כאשר המעצב מציג את הדגם הראשוני, מדביק לו תווית מחיר ומבקש מהגולשים לבצע רכישה מוקדמת לעיצוב המדובר. גם כאן יתבקש המעצב להגדיר סכום יעד או כמות מסויימת של רוכשים – ובמידה ואכן יעמדו בו בתקופת הזמן הקצובה, יהפוך העיצוב למציאות וישלח אל הרוכשים שעזרו לו להתממש.
כך למעשה חוסכת החברה כסף על ייצור עודף, המעצבים יכולים לזהות בקלות את הטרנדים וההעדפות של קהל הלקוחות שלהם וגם מאחורי הקלעים מדובר על אופרציה פשוטה, כאשר החברה מבהירה כי ההטמעה של הקמפיין לוקחת פחות מ-30 דקות, ואינה דורשת התעסקות עם קוד מסובך או מסורבל.
בראיון לגיקטיים הסביר אריק מרמורשטיין, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה כי אחד מהאתגרים הגדולים העומדים בפני אותם מעצבים הוא הבאת טראפיק לאתר שלהם. באמצעות הפלטפורמה החדשה תאפשר מימונה לשים את המעצב במרכז באמצעות הצגת המוצרים שלו באתר תצוגה ייעודי – אך כל הרכישות עצמן יתבצעו באתר הבית של המעצב. למעשה אריק מבהיר כי אחד מה"תנאים" להוספת קמפיין עבור המעצבים הוא שיהיה להם אתר בית עצמאי משלהם, בו יוכלו להציג ולמכור את הסחורה שלהם.
השאלה העיקרית כאן נוגעת לייחודיות. נדמה שהיום הצרכנים מוכנים לשלם סכום כסף גבוה במיוחד על מנת לרכוש פריט לבוש ייחודי שלא יוכלו לראת על חבריהם ברחוב, וברגע שהופכים את קונספט העיצוב וההלבשה למבוסס המונים הוא עלול להרחיק את אותם צרכנים ייחודים. אריק מסביר כי הודות לעובדה שההתמקדות היא במעצבים קטנים, המייצרים בעצמם את כל הבגדים ואינם עובדים עם מפעלים בסין – אפקט הייחודיות לא נעלם, והוא אף יכול להתעצם.
כך לדוגמה יכולים המעצבים להצהיר כי מתכננים לייצר רק חמישה פריטים של עיצוב מסויים, מה שיגרום ללקוחות להעריך את הייחוד ואולי אפילו למהר ולהשקיע את כספם, על מנת להיות בין הבודדים האוחזים בפריט זה. אריק מבהיר כי כבר עכשיו בקבוצת הבטא של המוצר קיימים מעצבים המציעים פריטים בצורה אקסקלוסיבית, כאשר התנהלות זו זוכה להרבה מאוד תשומת לב מצד הלקוחות, המתלהבים מכך שיהיה להם עיצוב ייחודי של המעצב האהוב עליהם.
מאחורי הקלעים החברה מנתחת את המידע המגוון ואת העיצובים הנבחרים על מנת להבין מהם הטרנדים החזקים כיום, מה שבעתיד יכול לעזור למעצבים מתחילים או אפילו לחברות אופנה גדולות לזהות את מה שחם היום בשוק, ולייצר את העיצובים השונים על פי הדרישה הקיימת ולא על פי ניסוי וטעייה.
![להתרשם ולרכוש. מקור: Mimoona](http://www.geektime.co.il/wp-content/uploads/2013/10/mimoona-fashion.png)
להתרשם ולרכוש. מקור: Mimoona
מימון המונים למען מימונה
על מנת לבדוק האם יש שוק למוצר עליו עובדת החברה בימים אלה, החליטה מימונה להשיק קמפיין מימון המונים משלה הפונה ישירות למעצבים, ומבקש מהם להשקיע את כספם על מנת להפוך את הפלטפורמה למוצר ממשי. למעשה, מדובר על תהליך גיוס כספים לחברה במודל אותו מכירה החברה כל כך טוב – בעזרתו של קהל הלקוחות הפוטנציאלי.
הגיוס, הפונה בעיקר לקהל המעצבים המעוניינים להשתמש בפתרון עליו עובדת החברה, יאפשר למעצבים ואתרים התורמים את כספם לקבל בתמורה את האפשרות להשתמש במערכת החדשה בתוך אתרם, כאשר ככל שסכום ההשקעה עולה כך יכולים המעצבים לקבל יותר ויותר פיצ'רים שיתלוו לקמפיין מימון ההמונים האישי שלהם.
מימונה נוסדה על ידי אריק מרמורשטיין ונדב טרנטר-מוזר והיא חלק מתכנית האקסלרטור של Dreamit, במסגרתה קיבלו סכום התחלתי של כ-30 אלף דולרים לבניית בסיס החברה. מלבד סכום זה, החברה עובדת במימון עצמי וכבר החלה בשיתופי פעולה עם מספר מותגי אופנה. אתר מימון ההמונים של החברה, שעלה לאוויר לפני כ-18 חודשים, כבר הכניס למעלה ממיליון דולרים בהשקעות מצד המשתמשים, והחברה מקווה להשיג הכנסות דומות ואף גבוהות משמעותית גם בפלטפורמת מימון ההמונים החדשה שלה, בתחום האופנה.